T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURDUR / GÖLHİSAR - Cumhuriyet Ortaokulu

TARİHÇEMİZ

      Okulumuz, 03.10.2000 tarihinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak açılmıştır. 2000/2001 eğitim öğretim yılında 1 kurucu Müdür, 5 Sınıf Öğretmeni görev yapmakta iken, bugün 2 idareci, 25 öğretmen 225 öğrenci İle eğitim öğretime devam etmektedir. Okulun finansman kaynakları: Okul Aile Birliği gelirleri, veli katkılarıdır. Okul içinde olumlu ve etkili bir kurum kültürü vardır. Yatay ve dikey iletişim sağlıklıdır. Okulda karar alma süreçlerine herkesin katılımı sağlanır. Veli, çevre, okul işbirliği üst düzeydedir. Bakanlığımızın eğitim politikaları benimsenir ve okula hemen aktarılır.

 

Planlı Okul Gelişim Modeli, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Vizyon Belgesine uygun olarak model çalışmaları etkili şekilde yürütülür. Çalışmalarda eğitime taraf olan tüm paydaşların görüşlerine yer verilir. Okulda; ekip çalışması benimsenmiştir. Okulumuzda öğrencilerimizin planlı ve düzenli olarak kitap okumaları için öğrencilerimiz teşvik edilir. "Okullar Hayat Olsun!" Projesi kapsamında okulumuza 2017 yılında Z-Kütüphane kazandırılmıştır.

       Okulumuz binasının yeniden yapılması için 2022 - 2023 Eğitim ve Öğretim yılında Adnan Menderes İlkokulu binasına taşınarak ikili öğretime geçilmiştir.

       Taşıma Merkezli bir kurum olup, okulumuza, ilçemize ait üç köyden otuz öğrenci taşıma kapsamında eğitim öğretime devam etmektedir. 

 

 

 

 Okulumuzdaki öğrencilerimizin akademik anlamda başarıları oldukça iyidir. Bölge illerde yüzdelik dilimi; 0 ile 1 arasında olan tüm Fen Liselerine öğrenci göndermiş bir kurumdur. Okulumuzda; "Okullar Hayat Olsun" , "Beslenme Dostu Okul" , "Atık Pil " projeleri aktif olarak işletilmektedir. 

 

     Öğrencilerimiz akademik alanda olduğu gibi; sosyal, kütürel alanlarda da oldukça başarılıdır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.03.2021 - Güncelleme: 03.05.2024 11:35 - Görüntülenme: 276
  Beğen | 13  kişi beğendi